Over het Opvoedcafé
Schrijf je in!
Waarom?

Het Ovoedcafé

Geen enkele vader of moeder heeft een opleiding kunnen volgen om zijn of haar kinderen op te voeden. 

En op één of andere manier lijkt het ook steeds meer een taboe te worden om vragen te stellen over het opvoeden van je kinderen. Soms heb je het gevoel dat je door het stellen van vragen meteen in het hokje ‘heeft problemen’ terecht komt.

In het opvoedcafé krijg je alle ruimte om je vragen te stellen!

Daarom de opvoedcafé’s

Een plek waar je al je vragen over het opvoeden en opgroeien van je kinderen kunt stellen

In de opvoedcafé’s krijg je niet alleen antwoord op jouw persoonlijke opvoedvragen; ook de antwoorden die collega ouders krijgen helpen jou bij het opvoeden en laten opgroeien van jouw kinderen. 

De opvoedcafé’s geven je ook de mogelijkheid om jouw persoonlijke ervaringen en kennis te delen met ouders. Zo leer je van elkaar!

Makkelijker kan ik het opvoeden niet maken. Maar wel leuker!

Marina is inmiddels geen onbekende meer bij ouders; ze kennen haar van haar optredens in de media, de bladen, theatershows en lezingen.

Marina heeft een onwrikbaar vertrouwen in ouders: “in de afgelopen ruim dertig jaar heb ik vooral ouders ontmoet die het beste voor hun kinderen willen. Omdat ze ongelooflijk veel van ze houden. In de praktijk ontmoet ik ook zoveel ouders die eigenlijk wel weten hoe ze moeten opvoeden. Maar soms hebben ze even een steuntje in de rug nodig. Het is een voorrecht om dat steuntje bij zoveel mensen te mogen zijn”.

Marina is zelf moeder van twee zoons (’92 en ’94). Die zoons twijfelen natuurlijk regelmatig aan haar ‘expertschap’. Marina vindt dat op haar beurt weer heel gezond.

Van Marina’s hand zijn inmiddels de boeken ‘Het Enige Echte Puberopvoedboek’, Vrij(be)Wijs en diverse opvoedwaaiers verschenen. 

Daarnaast ontwikkeld Marina online cursussen voor ouders (van pubers) en geeft lezingen voor ouders. Met de theatershow ‘Puber in huis, een toer’ trekt ze nog steeds volle zalen. 

Naast de lezingen voor ouders traint Marina professionals.

In Den Helder deelt Marina een praktijkruimte met echtgenoot en collega Gideon de Haan.

Maar, de meeste gesprekken gaan toch via Skype; een prima medium om zonder reistijd persoonlijke gesprekken te voeren. 

Medio voorjaar 2020 opent ze, samen met Gideon, de deuren van hun ‘logeerhuisje’ naast hun Tiny House. Daar krijgen we de mogelijkheid om een paar dagen achter elkaar met ouders op te trekken, met elkaar te praten aan de keukentafel of het kampvuur in onze tuin.