Over het Stiefoudercafé
Schrijf je in
Waarom?

Daarom een Stiefoudercafé!

Het vormen van een stiefgezin is voor heel veel ouders lastiger dan ze in eerste instantie dachten. Je bent verliefd, hebt de man of vrouw van je leven gevonden. Dan moet het het samen een gezin vormen toch ook wel lukken!

De cynische cijfers over het sneuvelen van samengestelde gezinnen laten zien dat het in de praktijk toch nét iets lastiger is dan we vaak hopen.

Tijdens het Stiefoudercafé ontdek je dat je niet de enige bent met vragen en dat je als stiefouders veel van elkaar kunt leren.

Gideon de Haan:

Het herkennen van valkuilen geeft meer kans op stiefsucces

Als gezinstherapeut en mediator ontdekt Gideon al snel dat het hele proces van scheiden, afscheid nemen, rouw en het opbouwen van een nieuw leven ook weer nieuwe vragen oproept.  

Ouderschapsplannen die met veel zorg worden ontwikkeld blijken na de scheiding in het dagelijks leven toch niet zo makkelijk te volgen als iedereen aan het bureau van de mediator of advocaat had gehoopt.

Het resultaat van deze praktijkervaring zijn zijn boeken, de methodiek ‘Ouderschap met een Plan’ en een praktijk waar hij ouders tijdens en na de scheiding begeleidt. 

Samen met zijn vrouw Marina, begeleidt Gideon ook ouders met opvoedvragen. Vanaf het voorjaar medio 2020 kan dat ook inclusief logies op het terrein bij hun Tiny House in Den Helder.

Gideon (Amsterdam, 1962) is zelf opgegroeid in een samengesteld gezin en is stiefvader van twee jongens.

In 2017 is Stiefsucces, het vervolg op ‘Het Stiefparadijs’ (2014) verschenen. Naar aanleiding van dit boek verzorgt Gideon bij- en nascholing voor professionals die veel te maken hebben met ouders en scheiding. 

In zijn praktijk spreekt Gideon ouders die aan het scheiden zijn, hij spreekt ouders die op zoek zijn naar een manier om – ondanks dat ze gescheiden zijn – toch samen de kinderen op te voeden.

Hij heeft de methodiek ‘ouderschap met een plan’ ontwikkeld om ouders te helpen een ouderschapsplan te maken dat ook echt in de praktijk werkt.

Gideon begeleidt ook veel ouders die tegen de strubbelingen bij het starten van een samengesteld gezin oplopen.

Medio september 2020 start hij, samen met Marina van der Wal, de relatiebootcamps. De gesprekken tijdens deze bootcamps vinden plaats aan de keukentafel, verspreid over twee of drie dagen. Je logeert in het Tiny logeerhuisje, op het zelfde terrein als het Tiny ‘grote’ huis waar de gesprekken plaats vinden. 

Daarom

Het stiefoudercafé is een plek waar je al je vragen over gezin, scheiding en opvoeding kunt stellen

 

Tijdens ieder Stiefcafé staat één thema centraal; Gideon vertelt over valkuilen en lastige situaties die in veel samengestelde gezinnen spelen.

Naar aanleiding van het thema heb je de mogelijkheid om jouw persoonlijke vragen te stellen.