Rust in de tent!

dinsdagavond 26 januari 2021

De maandelijkse Opvoedcafe’s ‘Helder(s) Opvoeden’ gaan ook in 2021 online van start. Gezinscoaches Marina van der Wal en Gideon de Haan zijn iedere laatste dinsdag van de maand weer bereikbaar om antwoord te geven op jouw vragen over het opvoeden & opgroeien van kinderen en pubers. Op dinsdag 26 januari is het thema ‘Rust in de tent’ en staat ‘stress’ centraal. 

Snel geïrriteerd zijn veel pubers van zichzelf al, zodra er stress om de hoek komt kijken is het helemaal bal: snel boos, paniekerig, hyperventilatie, buikpijn of snel in dikke tranen. 

Corona doet daar dan nog een schepje bovenop: vrienden missen, niet weten hoe het met school gaat, ouders die zich zorgen maken. Als er ooit sprake was van stress, dan geldt dat nu helemaal!

Ook jongere kinderen pikken de stress van de volwassenen om zich heen snel op; vaak merk je dit door ander, minder leuk, gedrag. Maar bijvoorbeeld ook door het klagen over buik- of hoofdpijn. 

Hoe ga je om met kinderen en pubers die ‘stress’ ervaren? Hoe kun je ze als vader, als moeder helpen? In het online OpvoedCafe krijg je niet alleen informatie maar is er ook de mogelijkheid om (anoniem) je vragen aan Marina en Gideon te stellen. Meedoen is gratis, inschrijven noodzakelijk voor het mailen van de inlogcode.