Opvoedcafe van 23 maart 2021

Inschrijven >>

Dit Opvoedcafé staat het opvoeden in samengestelde gezinnen centraal. Als is het niet verplicht om een samengesteld te hebben; alle ouders zijn welkom!

Hoe ga je om met verschillende manieren van opvoeden als je samen kinderen groot moet brengen?

Bij het begin van je relatie staat het thema ‘opvoeden van de kinderen’ niet heel erg hoog op de agenda. Je bent vooral elkaar aan het ontdekken. En als je verliefd bent dan zie je vooral de thema’s waar je samen hetzelfde over denkt! 

‘Natuurlijk moeten de kinderen meehelpen in het huishouden!’ Als jij opgelucht adem haalt omdat jouw partner er hetzelfde over denkt, kan het zomaar zijn dat jij ‘helpen in het huishouden’ de badkamer poetsen vindt, terwijl jouw partner de borden naar de keuken brengen al behoorlijk ‘meewerken’ vindt. Kamers opruimen, bed opmaken, zelf broodpakketjes maken, de vaatwasser in- en uitruimen, stofzuigen, de schuur (helpen) opruimen… En dit zijn dan alleen nog maar de praktische voorbeelden. Wat dacht je van ideeën over straffen? Over regels? 

Als hier jullie meningsverschil niet tussen staat, dan kun je die makkelijk aanvullen. 

Meedoen? Nieuwsgierig? Schrijf je dan snel in! Voor meer informatie en inschrijven ga je naar de website www.heldersopvoeden.nl 

Gezinscoaches Marina van Wal en Gideon de Haan nodigen alle ouders uit de Noordkop uit voor het maandelijkse Online Opvoedcafe; naast een maandelijks thema waar ze dieper op ingaan heb je ook de mogelijkheid om jouw persoonlijke vragen te stellen. Dat kan in de groep maar ook één op één met de coaches, als je je vraag liever anoniem stelt. Het Online Opvoedcafe is een samenwerking tussen School 7 en de Academie voor Gezin en Relatie. Zodra de mogelijkheid er is worden de Live bijeenkomsten in de Helderse Bibliotheek weer opgestart.

Voor het eerstvolgende Opvoedcafe van 23 maart staat het thema ‘als je verschillend over opvoeden denkt’ centraal. In april staat er weer een Opvoedcafe gepland. Daar is het thema nog niet van bekend.

Gideon de Haan is niet alleen gezinscoach, hij is ook mediator. In de praktijk treft hij regelmatig stellen die ongelooflijk veel van elkaar houden én iedere dag tegen de verschillen in opvoedstijl oplopen. En dat kan veel frustratie opleveren. Zéker in samengestelde gezinnen. Dan zijn het niet alleen de volwassenen, de ouders die verschillen opmerken maar ook de kinderen. En zeker pubers zijn altijd bereid om het daar ‘eventjes uitgebreid met je over te gaan hebben…’ Dan heb je niet alleen als ouders ruzie maar is de sfeer in huis compleet verprutst.

Marina: wij hebben tips hoe je weer ontdekt hoeveel je samen gemeen hebt én hoe je de verschillen juist als pluspunt in je relatie in kunt zetten!